Industri nyheder

Hvorfor er lysstyrken på OLED betydeligt højere end LCD?

2019-12-06

Den aktive skærmindretning OLED er selvbelysende ved en bestemt pixel af displayindholdet og realiseres ved hjælp af et enkeltlags polarisator; LCD'et er en passiv skærmenhed og har brug for andre lyskilder (baggrundsbelysning) for at blive oplyst og kan vises gennem CF, flydende krystalglas og polarisator.
LCD-skærmen er begrænset til de to hovedårsager til blændingsforhold og 5-lags optisk strukturbegrænsning. Transmissionen er altid over 10%, og den kan være så høj som 7%. Derfor ønsker LCD at opnå større lysstyrke. Det er nødvendigt at øge lysstyrken i selve baggrundslyset, det vil sige at ofre et stort strømforbrug for at udveksle lysstyrken.
l, dette er nu hovedårsagen til, at lysstyrken på LCD'et er svært at overstige 1000 lumen, og kontrasten er svært at overstige 1500. OLED'er har ikke denne begrænsning. De kan opnå høj lysstyrke-kontrast og nemt nå 3000, hvilket er langt fra et niveau.
På grund af de forskellige displayprincipper kan OLED'er også opnå højere effektivitet og bedre synsvinkel end LCD.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept